Dizajn logotipa

Dizajn logotipa

Prije nego što počnete razmišljati o izradi posjetnice ili odabira boje za vaš memorandum, potreban vam je logotip. Uz ime tvrtke, ukrašen s malo boje, vaš logotip je najvažniji vizualni element vaše tvrtke, jer logo je temelj za sve druge promotivne materijale.

Dizajn vašeg logotipa u vektorskom obliku omogućuje široku primjenu, od posjetnice, memoranduma, web stranice pa sve do jumbo plakata ili vozila.

Važnost profesionalnog logotipa

Vaš logotip vizualno predstavlja vašu tvrtku ili vaš brand. Logo je temelj vašeg brenda i dio je šireg korporativnog vizualnog identiteta. Važno je stvoriti dosljedan i prepoznatljiv brend, a profesionalni dizajn logotipa ključan je u tome. Ako razmišljate o dizajniranju brošure ili web stranice, za početak je važno imati logotip. Bez brendiranja vaših promotivnih materijala gubi se dosljednost i prepoznatljivost na tržištu i među velikim brojem proizvoda i usluga.

Proces izrade logotipa

Proces izrade logotipa je uvijek isti i sastoji se od nekoliko koraka.

U nastavku pogledajte primjer dizajna logotipa i što dobijate na kraju.

1. Klijent opiše kakav logo treba

Objasnite nam kakav vam logo treba: koja je djelatnost koju logo treba predstavljati, koja vam je ciljana publika, radite li rebranding ili vam je potreban logo za novi brand, imate li slogan, koji stil logotipa bi htjeli (moderni, tradicionalni, minimalistički, industrijski, samo ikona, samo riječi, zabavan, ozbiljan...)

Primjer: klijent je igraonica / učionica koja želi logo koji će biti vesel, prikazivati djecu u igri ali i pokazati roditeljima da će djeca nešto i naučiti na radionicama. Boje su tople. A ime je već smišljeno i registrirano.

2. Ovisno o rasponu, dizajniramo nekoliko verzija logotipa

Jedan prijedlog izgleda logotipa sa tri manje varijacije. Od vaših uputa mi ćemo napraviti prijedlog sa 2 manje modifikacije (3 ukupno). Odaberite svoju omiljenu verziju koju ćemo doraditi do finalne faze. Bitno ja napomenuti da je u ovom slučaju vaš opis logotipa jako važan jer će se raditi direktno prema vašim smjernicama.

Tri prijedloga. U ovom projektu rade se tri različite verzije logotipa.

3. Odabranu verziju doradimo i korigiramo prema zahtjevima klijenta

4. Finalizirani logo isporučujemo klijentu u nekoliko formata i verzija

Verzija u boji za color print i web, verzija Grayscale za crno bijeli print, verzija u pozitivu (samo crna ili neka druga boja), verzija u negativu i outline verzija (ako je moguće). Svi logotipi se predaju klijentu u vektorskom obliku i kao png slike koje se mogu koristiti u MS Office Word, PowerPoint ili Excelu.

I kasnije stojimo na raspolaganju našim klijentima i u mogućnosti smo brzo prilagoditi logo njihovim specifičnim potrebama ako ju nismo predvidjeli odmah na početku (npr. priprema za šivanje na odjevne predmete).

Korekcija već postojećeg logotipa

Kada želite modernizirati vaš dosadašnji logo, prenamjeniti ga za drugačiju prezentaciju ili mu dodati nove elemente, javite nam se i pošaljite logo u vektorskom formatu. Doradit ćemo ga prema vašim željama i isporučiti novu, korigiranu verziju logotipa.

Vektoriziranje logotipa

Imate logo ali samo kao sliku. Koristite ga na web stranici i nekim promotivnim materijalima u kojima je slika i kvaliteta zadovoljavajuća. No sada vam je potreban vektorki logo kako bi se mogao primjeniti na veće površine ili pozicionirati na drugačiju površinu. Odlučili ste obljepiti vozilo, promovirati se putem jumboplakata ili napraviti logo od nekog materijala (drveta, plexiglasa, pjeskarenjem u staklu ili ga pozicionirati na odjeću). Potreban vam je vektorski logo. Pošaljite nam vaš logo kao sliku, vrlo brzo ćemo procjeniti koliki je trošak vektorizacije i poslati vam ponudu.

Možda će Vas zanimati... »

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558