Responzivne web stranice

Responzivne web stranice

Potrebna Vam je stranica koja će se ispravno prikazivati na iPhone-u?

Responzivan web dizajn (RWD) je rješenje.

Responzivne internet stranice (eng. Responsive Web Pages) su dizajnirane kako bi se automatski prilagodile širini ekrana uređaja kojima im pristupamo. Cilj responzivnog dizajna je omogućiti da internet stranica podržava većinu uređaja (iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC One, HTC Desire, iPad, Samsung Galaxy Note te mnogi drugi) i prilagođava prikaz kako bi posjetitelju bila olakšana navigacija.

Osim mobilnih telefona i računala, na Internet se može pristupiti putem e-čitača, netbooka, tableta, televizora i igraćih konzola. Jednostavno nije moguće napraviti web stranice za svaki od tih uređaja.

U 2013. više od 70% tvrtki će povećati svoja ulaganja u mobilne web stranice i aplikacije. Osnovne web stranice će i dalje biti najvažniji informativni sadržaj za većinu tvrki. Međutim, bez optimiziranih web stranica za mobilne uređaje, većina će zaostajati i na kraju gubiti posjetitelje.

Zar ne bi bilo jednostavnije imati samo jednu web stranicu koja bi se prilagodila svakom uređaju? Responzivni web radi upravo to.

Rastom popularnosti pametnih telefona, na Internet se sve više pristupa putem mobilnih uređaja, a web stranice koje nisu optimizirane za mobilne uređaje nisu ugodne za korištenje.

Ako je pravilno izrađen, responzivan dizajn web stranice će korisniku pružiti bolje iskustvo pregledavanja, ali također može smanjiti vrijeme učitavanja web stranice optimizacijom sadržaja. Analitičari Morgan Stanleya tvrde da svijet trenutno prolazi kroz petu tehnološku revoluciju u posljednjih 50 godina. To se temelji na evoluciji mobilnog interneta. Prema statističkim podacima, promet ostvaren mobilnim uređajima zapanjujuće raste u posljednjih nekoliko godina, a očekuje se da će prestići desktop korištenje Interneta u 2013.

što je responzivna internet stranica?

Što je responzivna internet stranica?

Što je responzivna internet stranica?

Koje su prednosti? Ima li nedostataka? Isplati li se unaprijediti već postojeću web stranicu? Odgovori na ova pitanja su tu.

cijena izrade web stranica

Cijena izrade web stranice

Koliko to košta?

Budući da je svaki projekt različit, teško je unaprijed odrediti cijenu. Kontaktirajte nas kako bi dobili ponudu.

Možda će Vas zanimati... »

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558