Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama

Što je marketing na društvenim mrežama?

Marketing na društvenim mrežama je proces razvoja, izgradnje i vođenja online zajednice na društvenim mrežama. Učinkovito upravljanje društvenom mrežom Vam može donijeti veliku prednost nad konkurencijom.

 • Poboljšajte lojalnost kupaca prema vašem proizvodu
 • Osigurajte konstantnu komunikaciju s korisnicima vaših proizvoda ili usluga
 • Učvrstite vezu između Vas i vaših klijenata
 • Uključite se u druge društvene medijske kampanje i integrirane marketinške kampanje
 • Povećajte posjećenost vaše trgovine i vaše web stranice
 • Obavijestite potencijalne klijente o vašoj prisutnosti u lokalnoj zajednici
 • Saznajte što ljudi govore o vašem proizvodu ili usluzi
 • Prednosti marketinga na društvenim mrežama

  Prednosti marketinga na društvenim mrežama

  Omogućena je brza komunikacija s klijentima - što rezultira povećanjem povratnih informacija, prepoznavanje potrebe kupaca, te razvoj proizvoda usmjeren prema potrebama kupaca

  Smanjene komunikacijske barijere - jednostavno pošaljite poruku kupcima o novim proizvodima te razvijte strategiju odnosa s javnošću.

  Uključite i druge zadovoljne korisnike - dopustite zadovoljnim i lojalnim kupcima da profitiraju prenoseći vaše marketinške poruke.

  Stjecanje pouzdanog savjetnika - osobno podržavanje vaših marketinških poruka od strane korisnika povećava šanse da i drugi potencijalni korisnici brže prihvate vaš proizvod ili uslugu.

 • Vođenje vaših društvenih mreža

  Vođenje vaših društvenih mreža

  Otvaranje i vođenje vaših profila na društvenim mrežama
  Izrada strategije nastupa na društvenim mrežama
  Dizajn svih vizualnih sadržaja
  Redovno plasiranje relevantnog sadržaja
  Odgovaranje na sva pitanja korisnika
  Priprema novih prijedloga sadržaja i strategije

  Upravljanje društvenim mrežama uključuje kombinaciju vodstva i umjerenosti, dugoročnog angažmana, podršku za reklamne kampanje, kreiranje sadržaja, komunikaciju s korisnicima i izvješćivanja, uz analizu podataka kako bi bolje usmjerili svoju društvenu strategiju. Hoćemo li vašom društvenom mrežom upravljati samostalno ili kao dio tima, varira od projekta do projekta.

 • Koju društvenu mrežu odabrati

  Koju društvenu mrežu odabrati?

  Kada ste u nedoumici, obično je najbolje započeti svoju društveni strategiju polako, i koristiti najpopularnije i najveće društvene mreže: Instagram, Facebook, Twitter i LinkedIn.

  Trebate li savjet koja je društvena mreža najbolja za vaš posao? Uz svaki posao dobro je pokrenuti i nekoliko društvenih mreža kako bi u vaš marketinški doseg uključili i on-line zajednicu. Međutim, ako nemate community managera, održavanje višestrukih društvenih mreža može biti velik posao i oduzimati vam previše vremena koje bi ste trebali posvetiti vašem core businessu.

  Važno je upamtiti da se društvene mreže veoma brzo transformiraju, šire, rastu a neke od njih i propadaju, te da svaka društvena mreža zahtjeva drugačije pristup. Marketing na Twitteru nije isti kao Facebooku, niti je objavljivanje na YouTubeu isto kao i na Instagramu.

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558